Mai multe țări interzic zborurile și trenurile din Regatul Unit

De la o zi la alta numărul țărilor europene care au luat decizia de a interzice zborurile din Regatul Unit este în creștere. Pe lângă măsura anunțată deja de Olanda, și Belgia a făcut acest lucru din cauza temerilor că o nouă variantă mai infecțioasă a coronavirusului se răspândește în sud-estul Angliei dar și în capitala țării insulare, Londra. De asemenea, Italia ia în considerare să interzică zborurile din Anglia.

Trenurile care trec canalul Mânecii au fost și ele interzise pe direcția către Belgia. Ministrul de Externe al Italiei a indicat că guvernul său plănuiește să interzică cursele aeriene. Franța și Germania iau și ele în considerare acțiuni similare. Noua variantă virală care provoacă Covid-19 s-a răspândit rapid în Londra și sud-estul Angliei.

Prim-ministrul Boris Johnson a introdus, sâmbătă, nivelul 4 de restricții, lăsând deoparte relaxarea care fusese plănuită pentru perioada Crăciunului în cazul a milioane de oameni. Oficialii de top din sănătate au spus că nu există dovezi că noua variantă ar provoca mai multe decese sau ar reacționa diferit la vaccinuri, însă se dovedește a fi cu până la 70% mai transmisibilă.

OMS a declarat că aceeași mutație a fost depistată în Olanda, Danemarca și Australia. În câteva ore de la anunțul Regatului Unit, Olanda a spus că va interzice toate zborurile de pasageri din Regat de duminică până la 1 ianuarie. Autoritățile olandeze au spus că vor lucra cu alte state UE în următoarele zile pentru a limita riscul ca noua tulpină virală să fie adusă din Regatul Unit.

Măsura suspendării zborurilor și călătoriilor cu trenul din Regat se aplică pentru cel puțin 24 de ore de azi noapte. Un oficial din ministerul sănătății german a declarat pentru AFP că guvernul ia în considerare oprirea zborurilor din Regatul Unit și Africa de Sud, unde a mai fost detectată mutația virală. Postul francez de televiziune BFMTV a relatat că Franța ia serios în considerare suspendare zborurilor și trenurilor din Regatul Unit, iar guvernul de la Paris “caută o coordonare europeană”, potrivit Digi24.ro.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 28.11 – 04.12.2022 – OLT

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...