Pesta porcină lovește, din nou, Doljul, Gorjul și alte 30 de județe

Una caldă, una rece acum în pragul sărbătorilor de iarnă! Romania inregistreaza 409 de focare active de pesta porcina africana (PPA) in 32 de judete, din care patru in exploatatii comerciale si sase focare in exploatatii comerciale de tip A, potrivit datelor anuntate vineri de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Este adevărat că numarul focarelor active este in scadere fata de raportarea autoritatii din 6 noiembrie, cand au fost consemnate 441 de focare, însă cifrele tot sunt ridicate. Cele mai multe focare sunt in judetele Teleorman, respectiv 70, Gorj – 38, Arad – 36, Iasi – 26, cate 22 in Alba si Dolj, Satu Mare -21, iar in Bihor, Ialomita si Maramures cate 20.

In cursul anului 2020, au fost ucise un numar total de 194.211 porcine, din care: 181.265 de porcine in exploatatii comerciale profesionale, 743 de porcine in exloatatii de tip A si 12.203 de porcine in exploatatiile nonprofesionale. Potrivit sursei citate, valoarea totala a despagubirilor acordate pentru proprietarii a caror animale au fost afectate de virusul pestei porcine africane, pana la aceasta data, este in suma de 204,1 milioane lei. De la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania, pe data de 31 iulie si pana in prezent, au fost diagnosticate 4.181 de cazuri la mistret.

In conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistret se sting dupa cel putin 2 ani de la aparitia lor.

Populare

Recomandări

Spargere la vama Craiova

Spargere la vama Craiova! Hoții au plecat cu peste...

Deniz Brizo, înșelată de soț: „Au avut și poze indecente, videoclipuri”

Cântăreața nu-și mai iartă soțul după ultima gafă! Cum...

VIDEO/ Bărbat reținut după ce și-a lovit soția

Un bărbat de 37 de ani, din comuna Plenița,...

S-au modificat regulile spovedaniei! Orice gest familiar trebuie evitat

 O serie de propuneri ale Comisiei pastorale, monahale şi...