duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tricolorii lui Rădoi vor da piept cu o „Galaxie” de vedete în preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Tricolorii și-au aflat oponenții din cursa spre Campionatul Mondial Qatar 2022. Aflată în urna a doua valorică, România va juca într-o grupă de 6 echipe. Configurația a fost fixată de foștii mari internaționali Daniele de Rossi și Rafael van der Vaart, invitați de FIFA pentru efectuarea tragerii la sorți.
Grupa A: Portugalia, Serbia, Irlanda, Luxemburg, Azerbaidjan.
Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo.
Grupa C: Italia, Elveția, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania.
Grupa D: Franța, Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herțegovina, Kazahstan.
Grupa E: Belgia, Țara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia.
Grupa F: Danemarca, Austria, Scoția, Israel, Insulele Feroe, Moldova.
Grupa G: Țările de Jos, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar.
Grupa H: Croația, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta.
Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino.
Grupa J: Germania, ROMÂNIA, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtenstein.
Câștigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022.  Ocupantele locurilor secunde vor intra (10), alături de cele mai bune 2 câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor care nu se află pe primele două poziții în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele 3 țări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3). Cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele 6 locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manșă! Celelalte 4 echipe plus cele 2 echipe care vin din Liga Națiunilor vor fi oaspeți.
Naționala Germaniei, cea mai puternică adversară pe care o va întâlni România în preliminarii, este caracterizată de Federația Română de Fotbal drept „o galaxie de vedete”.
Germania a pierdut doar 2 meciuri din ultimele 20 disputate (2-4 cu Olanda și 0-6 în Spania) și s-a calificat lejer la EURO 2020, înscriind de 30 de ori în numai 8 partide. România a disputat trei meciuri amicale cu nemții, învingând în deja celebrul 5-1 (2004), remizând 1-1 (1998) în Malta și pierzând 1-3 la Koln (2007). La EURO 2000 a fost 1-1.
Nemții joacă fie cu 3 fundași pe linia defensivă, fie cu 4, polivalența starurilor permițând o mobilitate tactică incredibilă. Dincolo de nucleul Bayern, lista opțiunilor este uriașă, din echipa schițată lipsind spre exemplu Volland, Neuhaus, Trapp ori Henrichs.
Neuer (Bayern M) – Ginter (Monchengladbach), Sule (Bayern M), Rudiger (Chelsea) – Kehrer (PSG), Kimmich (Bayern M), Kroos (Real Madrid), Halstenberg (RB Leipzig) – Goretzka (Bayern M)  – Gnabry (Bayern M), Werner (Chelsea).
Grupa României putea fi una mai ușoară, dar nu se poate spune că este una de groază, chiar dacă la nivel mental poate fi o problemă chiar și cu adversarii extrași din urna a treia valorică. Dacă Germania este deja un „balaur” pentru tricolori, Mirel Rădoi va trebui să-și mobilizeze bine elevii și pentru meciul cu Islanda, formație ce nu le-a dat voie românilor să ajungă la EURO.

Politica