vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: 6 politicieni de la PSD și PNL ajung în Parlament

Potrivit normei de reprezentare, județului Mehedinţi îi revine un număr de 6 parlamentari. Conform rezultatelor centralizate la nivelul județului Mehedinți, în urma scrutinului din data de 6 decembrie 2020, pentru Senat, PSD a obținut un scor de 41,02% (reprezentând 39.095 voturi), iar PNL: 35,15% (33.496 voturi). La Camera Deputaților: PSD a obținut 40,26% (38.319 voturi), iar PNL: 35,52% (33.806 voturi). Este un scor care ar aduce câte trei mandate de parlamentar fiecăreia dintre cele două formațiuni politice. Asta în situația în care PMP nu intră în Parlament. Dacă PMP va trece pragul electoral, configurația se va schimba. Certitudinea este că PSD Mehedinți a obținut două mandate de deputat și unul de senator. Deputații social-democrați, care vor reprezenta Mehedințiul în viitoarea configurație a Parlamentului sunt: în calitate de deputat Alin Chirilă, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, în calitate de deputat Cornel Folescu fostul viceprimar al Severinului. Mandatul de senator din partea PSD Mehedinți este atribuit senatorului în funcție Liviu Mazilu.
De cealaltă parte, PNL Mehedinți ar putea obține tot două mandate de deputat și unul de senator, dacă PMP nu trece pragul electoral. 
Astfel, viitorii deputați liberali sunt: Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și actual deputat precum și Dumitru Mărculescu, actualul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinți. Mandatul de senator din partea PNL Mehedinți îi va reveni Stelei Firu, actual manager al Spitalului Căi Ferate din Drobeta Turnu Severin.

Politica