vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova pune presiune pe liderul FCSB!

Oltenii au întâlnit cel mai accesibil adversar din liga 1 și s-au apropiat de prima poziție a clasamentului

De doi ani încoace pe unde-i prind pe-acolo-i bat craiovenii pe medieșeni. Înaintea partidei din weekend aveau 5 victorii la rând contra găzarilor, iar duminică a venit a șasea consecutivă. Practic meciul a început de la 1-0, gol Cicâldău în minutul 2. Gazdele s-au desprins pe finalul reprizei, când Ofosu, plecat din ofsaid, a marcat pe lângă Buzbuchi, ieșit în întâmpinare.
Partea a doua a debutat cu supergolul lui Cardoso, care a transformat patru jucători ai Craiovei în jaloane, între care închizătorul și fundașii centrali și l-a executat pe Pigliacelli. După o bară a lui Mamut, Bărbuț a făcut 3-1 după ce mingea centrată de Ofosu l-a izbit și-a intrat în poartă. Victorie de moral a oltenilor, care nu mai marcaseră pe propriul teren în ultimele două jocuri. CSU Craiova se apropie la 2 puncte de FCSB.

Papură: Suntem acolo sus, merităm!
După meci, Papură a spus la Digisport: „Am rămas stăpâni pe situație chiar și când au marcat. A fost o fază de excepție a lui Cardoso, dar e normal, există momente în joc în care adversarul este inspirat. Toate punctele sunt importante, indiferent de joc, există o miză tot timpul. Suntem acolo sus, merităm. Avem în componență 24 de jucători, sper să aleg tot timpul cea mai bună echipă. Mateiu a făcut un joc foarte bun, ne-a ajutat”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cicâldău: „E cel mai rapid gol din cariera mea!”
Alexandru Cicâldău a spus: „Era cel mai important să câștigăm și am făcut-o, dar și după o evoluție destul de bună a noastră. Este cel mai rapid gol din cariera mea, nu că am eu foarte multe goluri marcate sau că am eu o carieră foarte lungă în spate, dar nici nu contează cine dă gol, ci să câştigăm. La fiecare meci mergem cu gândul de a lua toate cele 3 puncte. A fost destul de greu pe final, fiindcă a nins, dar trebuie să ne adaptăm indiferent de condiţii”.
„Ne doream să câștigăm acest meci, fiindcă echipele din faţă câştigaseră şi ele şi se distanţa FCSB. Trebuia să câştigăm să rămânem lângă ele, am avut atitudine bună şi ne-a ieşit jocul şi am câştigat. Luăm meci cu meci, vedem ce putem realiza. Am început bine, am dat gol repede, pe final a fost destul de greu, se aluneca şi mingea se încărca de zăpadă, dar fotbalul se joacă şi în astfel de condiţii”, a spus Nicuşor Bancu.
În schimb, MM Stoica i-a luat peste picior pe olteni. „Nu mai dădură de mult din ofsaid!”, a scris pe facebook oficialul fecesebist cu referire la golul al doilea al craiovenilor.

CSU Craiova – Mediaș 3-1 (2-0)
Au marcat: Cicâldău 2, Ofosu 38, Bărbuț 58 / D. Cardoso 50
CSU: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa (79 Papp), Costantin, Bancu – Nistor (85 Căpățână), Screciu (57 Mateiu), Cicâldău – Bărbuț, Mamut, Ofosu (85 Baiaram). Antrenor: Corneliu Papură.
Mediaș: Buzbuchi – Butean, Yuri, Larie, Velisar – Alceus, Francisco Junior (46 D. Cardoso, 69 Nițu) – Horșia (63 Chamed), Deaconu, Ze Manuel – Valente (63 Sambu). Antrenor: Jorge Costa.
Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei, Ciprian Danșa.

Politica