Conecteaza-te cu noi

Actualitate

CV-ul video, noua formă de prezentare la interviu

Publicat

pe

Cei care își caută un loc de muncă vor trebui, în viitor să le trimită posibililor angajatori un CV video. O înregistrare în care povestesc, în 60 de secunde, despre abilitățile și experiențele care îi califică pentru postul dorit. 

47% dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt de părere că un CV în format video ar fi un avantaj. Totodată, 34% spun că așa se pot exprima mai creativ decât în scris, potrivit unui studiu realizat de o firmă de recrutare.

„Prefer așa decât să trimit CV cu acte, documente”.

„Este o idee bună, având în vedere că angajatorul poate vedea și persoana. În ziua de azi majoritatea sunt vloggeri, postează filmulețe pe Youtube și nu cred că este o problemă. Timiditatea nu își are locul”.

Reprezentanții firmelor de recrutare spun cum ar trebui să arate un CV video.

”Se înregistrează fie pe platformă, fie urcă un video existent. Recomandăm să își facă un aranjament acasă, un set-up, să aibă un background, să aibă un outfit potrivit, să devină creativi, să aibă un citat motivațional după care se ghidează. Dacă jobul necesită o limbă străină, să facă video în limba respectivă. Cred că video CV-ul vine ca un instrument prin care ne autodepășim, trecem de trac, de orice ar însemna greutatea de a te expune”, spune Ana Visian, reprezentant al unei companii de recrutare online, potrivit Digi24.

Continue Reading