sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Fost agent de poliție, trimis în închisoare pentru luare de mită

Un fost agent de poliție din cadrul I.P.J. Dolj – Secția Poliție Rurală Rast, a fost trimis în închisoare pentru 4 ani și 6 șase luni cu executare ca urmare a soluționării dosarului în care a fost acuzat de luare de mită.

,,La data de 19 noiembrie 2020, magistrații Curții de Apel Craiova au admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Dolj, au respins ca nefondat apelul declarat de către un fost agent de poliție din cadrul I.P.J Dolj – Secția Poliție Rurală Rast și l-au condamnat pe acesta la pedeapsa de 4 ani și 6 luni închisoare cu executare și 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 66 lit a, b și g ca pedeapsă complementară pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se precizează într-un comunicat emis de Direcția Generală de Anticorupție.

Hotărârea instanței în ceea ce privește cazul bărbatului este definitivă, iar în baza mandatului de executare a pedepsei, la data de 20 noiembrie 2020, persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În fapt, în cursul lunii iulie 2018, în calitate de agent de poliție în cadrul I.P.J. Dolj, bărbatul a pretins şi primit suma de 700 euro şi 100 lei de la membrii familiei unei persoane încarcerate, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.”

Astfel, faţă de inculpatul în cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) și favorizarea făptuitorului în formă continuată (3 acte materiale).

Andreea TIGOIANU

Politica