vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul Olt și forțele de ordine județene fac acțiuni de verificare pe timp de pandemie

O serie de controale, întreprinse de Prefectul județului împreună cu șefi ai IPJ Olt, au avut loc pe străzile din Slatina. Scopul acestora a fost de a verifica dacă oltenii respectă măsurile de combatere a virusului SARS-COV-2.
Florin Homorean, prefectul județului Olt, dar și șefi din cadrul IPJ, precum adjunctul Cristi Rădoi sau șeful Poliției municipiului Slatina, Victor Vladu, au participat la ampla acțiune ce a avut loc pe străzile din Slatina, dar și pe alte străzi aglomerate din județ, potrivit gazetaoltului.ro
„Luni, am înregistrat la nivelul județului Olt o rată de incidență cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, de 2,11, avem o rată de peste trei la mia de locuitori în Slatina și Caracal, care sunt localitățile cele mai aglomerate și cu densitatea cea mai mare din județul nostru. Astăzi, împreună cu șefii structurilor MAI, în speță inspectorul șef adjunct Rădoi, cu inspectorul șef de la Jandarmi Drejoi și Tănase de la ISU Olt am făcut o nouă acțiune de conștientizare, să avem forțele de ordine prezente în stradă, pentru a atrage atenția cetățenilor și operatorilor economici, care desfășoară activități în zone aglomerate, că este necesar să se respecte măsurile sanitare, având în vedere numărul cazurilor confirmate la nivelul județului”, a precizat Florin Homorean.
Autoritățile atrag atenția cetățenilor cu privire la respectarea normelor sanitare, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise. Amenda pentru încălcarea acestei măsuri poate ajunge și la 2.500 lei.


Andreea TIGOIANU

Politica