vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicul rănit în incendiul din Piatra Neamț este transferat în Belgia

Medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost adus la Bucureşti în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și a fost pregătit la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a fi transportat la o unitate medicală din Belgia.

La bord aeronavei este o echipă medicală care îi va supraveghea starea în permanență. Avionul va ateriza pe un aeroport militar din Bruxelles.

„Avionul militar pus la dispoziţie de MApN a aterizat în Bucureşti cu domnul doctor, care va fi dus la Spitalul Floreasca şi va fi pregătit pentru transferul către Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Putem, în cursul acestei dimineţi, după ora 7, să asigurăm transportul, tot cu o aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN a medicului erou. Îi doresc sănătate, să aibă putere şi mă rog să reuşească să treacă de acest moment de cumpănă”, a declarat premierul Ludovic Orban, la încheierea reuniunii celulei de criză de la Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Incendiul care a izbucnit, sâmbătă, într-un salon de terapie intensivă al Spitalului Județean Piatra Neamț s-a soldat cu 10 morți și 10 răniți, între care 7 sunt în stare gravă: șase sunt pacienți de terapie intensivă care se aflau într-un salon alăturat, iar al șaptelea este medicul de gardă care a înfruntat flăcările în încercarea de a salva pacienții. El are arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului și arsuri de gradul IV la nivelul membrelor. 

Politica