Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Republica Moldova își alege astăzi Președintele

Publicat

pe

Cetățenii Republicii Moldova își aleg astăzi președintele, acesta fiind cel de-al patrulea scrutin prezidențial de la declararea independenței. În turul doi al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta Maia Sandu, proeuropeană, care a câştigat primul tur de scrutin cu 36,16% din voturi, şi preşedintele socialist în exerciţiu, Igor Dodon, care a avut 32,61%.

Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 7.00 până la ora 21.00. La urnele de vot sunt aşteptaţi 3 milioane 287 de mii de alegători. În turul doi al alegerilor, este declarat președinte ales ale Republicii Moldova candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot. ​

Cetăţenii Republicii Moldova pot vota duminică, la turul doi al alegerilor prezidenţiale din această ţară, în 13 secţii organizate pe teritoriul României, notează Agerpres.

Două secţii se află în Bucureşti – una la sediul Ambasadei Republicii Moldova în ţara noastră şi una la sediul Autorităţii Electorale Permanente. Mai sunt organizate secţii de votare în Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Timişoara.

Continue Reading