sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Susținători furioși și înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat în fața unui centru de numărare a voturilor din Arizona

Susținătorii furioși ai lui Donald Trump s-au adunat în fața centrului electoral din comitatul Maricopa, din statul american Arizona, unul dintre ultimele care trebuie să mai numere voturi la alegerile prezidențiale din SUA din 2020.

Unii dintre ei sunt înarmați, iar polițiștii din forțele speciale de intervenție așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile, conform The Guardian, citat de Digi24.

Susținătorii lui Trump ținând bannere inscripționate „Trump-Pence” și steaguri de campanie ale lui Trump dar și arme de foc au scandat „Count the votes!” (Numărați voturile!) sau „Fox News sucks!”, furioși pe motivul că postul TV Fox News a dat ca sigură câștigarea Arizonei de către Joe Biden încă din noaptea alegerilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă Fox, și AP a trecut Arizona în suita de state a lui Biden, explicând că avansul fostului vicepreședinte e suficient de mare încât rezultatul nu mai poate fi schimbat de restul voturilor.

Arizona, un fost stat roșu, a devenit competitiv în 2020, iar dacă Biden își va păstra avansul și după numărătoarea tuturor voturilor, atunci șansele sale de a deveni președintele SUA cresc considerabil. Donald Trump are nevoie să recupereze acest stat pentru a putea rămâne în cursă după ce Wisconsin și Michigan au trecut deja în suita lui Biden, iar numărătoarea în Georgia arată o creștere puternică a fostului vicepreședinte.

Politica