sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patriarhul Serbiei, infectat cu noul coronavirus. A oficiat la slujba de înmormântare a mitropolitului Muntenegrului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irinej, a fost internat în spital, miercuri, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Anunțul a fost făcut de Patriarhia sârbă.

„Sfinţia sa este internat într-un spital COVID din Belgrad”, a anunţat biroul patriarhului, care a adăugat că sănătatea sa este „în stare excelentă, fără simptome” de COVID-19.

Duminică, la Podgorica, Patriarhul Irinej a oficiat la slujba de înmormântare a mitropolitului Muntenegrului şi al Litoralului Amfilohije, unde cei mai mulţi din cei prezenţi la înmormântare nu au purtat mască de protecţie şi nici nu au respectat distanţarea fizică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Patriarhul Irinej are 90 de ani şi a fost ales Patriarh al Serbiei în ianuarie 2010. În timpul primului val al pandemiei de coronavirus din Serbia, Patriarhul a făcut apel la credincioşi să respecte măsurile impuse de Guvernul Serbiei, dar în timpul sărbătorilor religioase au existat numeroase cazuri de încălcare a acestor măsuri.

Până în prezent, în Serbia – stat cu 7,2 miliaone de locuitori – au fost raportate 53.495 de cazuri de coronavirus şi 850 de decese asociate acestuia, scrie Adevărul.

Politica