sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Joe Biden a obţinut victoria în statul Michigan. Mai are nevoie doar de Nevada pentru a fi președinte

Soarta alegerilor prezidențiale din Statele Unite a ajuns, joi dimineață, să depindă de rezultatul din cinci state ce au, în total, 60 de voturi în colegiul electoral. Trump conduce în 4 dintre ele, dar Biden a tot recuperat mult din diferență, mai ales în condițiile numărării la sfârșit a voturilor venite prin poștă.

În Pennsylvania (20 de voturi), după numărarea a 89% dintre voturi, Donald Trump are 50,7%, iar Joe Biden 48,1%. Acest stat este, de obicei, un fief al democraților, dar în 2016 voturile sale s-au dus la actualul președinte.

În Georgia (16 voturi), după ce 98% din opțiunile electorale au fost procesate, Trump are 49,7%, iar Biden 49,1%. Georgia votează, în mod tradițional, cu republicanii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Carolina de Nord (15 voturi), după numărarea 94% dintre voturi, Trump are 50,1%, iar Biden 48,7%. Și acest stat este, în mod obișnuit, dominat de republicani.

În Nevada (6 voturi), stat colorat de obicei în albastru, după procesarea a 75% dintre voturi, Biden conduce cu 49,3% la 48,7%.

În joc mai este și Alaska, fief republican clar, care are însă doar 3 voturi în Colegiul Electoral. După numărarea a jumătate dintre voturi, Trump are 62,1%, iar candidatul democrat 33,5%.

Joe Biden a obţinut victoria în statul cheie Michigan, extinzând astfel marja în faţa rivalului său, preşedintele Donald Trump, conform proiecţiilor posturilor CBS, CNN şi NBC, informează Agerpres care citează EFE.

Cu cei 16 delegaţi pe care Michigan îi acordă în Colegiul Electoral, Biden ajunge la un total de 264 de voturi faţă de 214 de care beneficiază Trump.

Potrivit estimărilor Fox News și Associated Press, Biden și-a asigurat 264 de voturi din cele 270 necesare pentru a deveni președinte, în timp ce Trump are doar 214 la acest moment.

spot_img
spot_img

Politica