Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Industria aviației este la pământ: piloții trec în concediu fără plată timp de un an

Publicat

pe

Compania aeriană Emirates din Dubai le-a cerut unora dintre piloţii săi să intre în concediu fără plată timp de un an, în încercarea de a-şi reduce costurile, transmite Reuters, citat de Agerpres și Hotnews. Industria aviaţiei trece prin cea mai gravă criză din istorie după ce pandemia de COVID-19 a blocat majoritatea zborurilor, obligând companiile din întreaga lume să-și treacă angajaţii în șomaj, temporar, conform libertatea.ro.

,,Putem confirma că am oferit unora dintre piloţii noştri un concediu fără plată timp de 12 luni, cu posibilitatea de a fi rechemaţi mai devreme la muncă, în funcţie de cât de rapid îşi revine cererea precum şi de cerinţele noastre operaţionale”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt de la Emirates.

Majoritatea angajaţilor de la Emirates sunt cetăţeni străini, ceea ce înseamnă că nu pot beneficia de subvenţii guvernamentale în Emiratele Arabe Unite, unde compania Emirates îşi are sediul social şi de unde operează, mai scrie Hotnews.

Purtătorul de cuvânt a precizat că Emirates va continua să asigure locuri de cazare, asigurare medicală şi alte indemnizaţii celor care sunt în concediu fără plată. În cursul acestui an, Emirates a ”tăiat” mai multe mii de locuri de muncă, inclusiv în rândul piloţilor şi însoţitorilor de bord, şi de asemenea a redus salariile şi a cerut personalului să intre în concediu fără plată.

© 2021. Toate drepturile rezervate.