sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lupta pentru stadionul Municipal Târgu Jiu, aproape de final

Primăria Târgu Jiu a semnat un contract de comodat în privința Stadionului Municipal din Târgu Jiu, pe care îl ceda, pe o perioadă de 15 ani, Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Acest lucru se întâmpla pe 26 aprilie 2005, doar că, în anul 2015, arena a fost demolată. Târgujienii au construit un stadion nou, iar acesta a fost inaugurat în toamna lui 2019, motiv pentru care Pandurii a solicitat prelungirea vechiului contract cu încă cinci ani, pentru că între 2015 și 2019 nu a mai putut juca pe Stadionul Municipal.
Totodată, oficialii clubului gorjean susțineau că au făcut, în perioada 2005-2014, investiții de 8 milioane de euro în baza sportivă: „Valoarea investiţiilor este de opt milioane de euro, pentru că s-a investit foarte mult înainte de calificarea în Europa League, terenul fiind omologat în 2013 pentru cupele europene. Dacă Consiliul Local vrea acum să întrerupă contractul de comodat, va trebui să despăgubească clubul. Pentru că acest contract, care s-a semnat pentru o perioadă de 15 ani, a fost suspendat pe perioada investiţiilor de la stadion, din 2014 când a început demolarea vechiului stadion, cu condiţia ca stadionul să fie predat înapoi către Pandurii la finalizarea acestuia. Dar nu s-a mai predat nimic clubului după ce stadionul a fost predat de CNI către primărie, şi, de aceea clubul a apelat la instanţă”, spunea Marin Condescu.
Se pare că tot s-a ajuns în instanță, iar prima decizie ar fi una favorabilă primăriei Târgu Jiu, după cum susține primarul orașului, Marcel Romanescu. Totuși, edilul spune că autoritățile locale vor face tot posibilul pentru a ajuta clubul de suflet al târgujienilor
„Primăria Municipiului Târgu Jiu este singura entitate care administrează Stadionul Municipal. Avem acum și o primă decizie a instanței în favoarea noastră și terminăm astfel orice discuție în acest sens. Primăria Târgu Jiu a dat mereu dovadă de înțelegere pentru clubul reprezentativ al orașului, avem și o hotărâre de consiliu în acest sens prin care îi scutim de la plata obligațiilor pentru folosirea suprafeței de joc. Reamintesc, de asemenea, că Instituția Prefectului județului Gorj ne obligă să repunem în discuție această hotărâre, dar noi vom face tot ceea ce ține de municipalitate sa ajutăm clubul de suflet al târgujienilor. Trebuie să ținem cont, însă, de faptul că stadionul aparține cetățenilor municipiului Târgu Jiu și trebuie administrat în numele acestora. Nu cum vor unii sau alții, ci așa cum este mai bine, în interesul cetățeanului, iar eu mă voi asigura că se respectă legea!”, a transmis Marcel Romanescu.

Politica