duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Masca devine obligatorie şi în localităţi cu incidenţă mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori

Purtarea măştii şi în spaţiile deschise devine obligatorie în toate localităţile cu rată de incidenţă a îmbolnăvirilor între 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori.

În acest context, 15 localităţi din judeţ intră sub incidenţa noii măsuri care va fi adoptată de către CJSU, a anunţat prefectul judeţului Olt, Florin Homoreanu, pe contul său de Facebook.

„CNSU propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele în care incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar în judeţele în care rata de incidenţă este mai mică de 1,5 purtarea măştii să fie obligatorie la nivelul localităţilor unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest moment, localităţile din judeţul Olt unde, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, se înregistrează o incidenţa ce depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori sunt: Slatina, Caracal, Balş, Piatra Olt, Bălteni, Brebeni, Coteana, Dăneasa, Deveselu, Găneasa, Grojdibodu, Icoana, Pleşoiu, Redea şi Slătioara. Pentru punerea în aplicare a măsurilor adoptate de CNSU, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt va fi convocat în data de 3 noiembrie 2020“, a scris prefectul pe Facebook, potrivit adevarul.ro

CJSU va adopta decizia, nominalizând localităţile care intră sub incidenţa noii măsuri.

Ieri, 2 noimebrie 2020, judeţul Olt avea raportată o rată a îmbolnăvirilor 1,37 cazuri/1.000 locuitori. DSP Olt a raportat ieri 44 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 şi un deces, menţionând că în spitalele din judeţ se află 194 persoane internate, dintre acestea 21 fiind în secţiile de Terapie Intensivă. În weekend-ul trecut, poliţiştii olteni au aplicat 145 sancţiuni celor care nu purtau masca de protecţie în spaţiile în care exista această obligativitate, iar controalele vor continua.  

Politica