sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rafila îl contrazice pe Ciolacu și spune că se pot organiza alegeri parlamentare în actuala situație epidemiologică

Medicul Alexandru Rafila susține că alegerile parlamentare pot fi organizate pe 6 decembrie dacă nivelul infectărilor scade sau cel mult se menține ca cel din prezent. Declarația proaspătului membru oficial al PSD contrazice intenția anunțată în ultima perioadă de partidul din care face parte de a amâna alegerile până pe 14 martie anul viitor. 

„Dacă discutăm de datele de acum, da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare, nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem, faţă de o activitate obişnuită, cotidiană. Nu asta este problema. Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebi să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice, şi lucrul ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe. Ulterior, după alegeri, la alegerile locale, au existat multe sărbători ale victoriei, și lucrul ăsta va avea cu siguranță asupra sanatatii publice”, a declarat Al. Rafila, marţi seară, potrivit realitatea.net

PSD a anunțat în ultima lună că vrea amânarea alegerilor parlamentare până pe 14 martie anul viitor din cauza epidemiei de coronavirus. Guvernul a decis ca alegerile să aibă loc pe 6 decembrie, dar în iulie, Parlamentul a adoptat legea care îi permite să stabilească data alegerilor, și nu Guvernului. După ce legea a fost atacată, Curtea Constituțională a decis că data alegerilor parlamentarilor este decisă chiar Parlament, și nu de Guvern, și poate fi amânată timp de trei luni de la încheierea legislaturi ianterioare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși s-a stabilit și calendarul electoral și procesul de înscriere în Registrul electoral a românilor din străinătate a fost încheiat, nu se știe încă dacă data va rămâne 6 decembrie cum a fost stabilită de Guvern, pentru că PSD a anunțat că amânarea se impune din cauza epidemiei de COVID-19. În acest sens, a fost depus și un proiect de lege de către deputatul independent, fost USR, Adrian Dohotaru.

În urmă cu două săptămâni, Marcel Ciolacu declara că vrea consultare cu partidele pentru amânarea alegerilor din cauza posibilei creșteri masive a cazurilor de infectare în preajma datei de 6 decembrie.

Politica