miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova fără primar şi pelerinajul la biserici

La mai bine de o lună de la alegerile locale, Craiova este condusă tot de vechea administraţie. Noul primar şi noii consilieri nu au fost încă învestiţi în funcţii, Prefectul de Dolj aşteptând validarea mandatelor la instanţă. În cazul primarului ales este însă o problemă. Câştigarea alegerilor de către Lia Olguţa Vasilescu este contestată în instanţă de Petru Becheru, cel care a şi denunţat-o la DNA în dosarul „faţada”. Acesta s-a adresat Judecătoriei Craiova.

Becheru a anunţat pe facebook că: „Am formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova de validare a mandatului numitei Vasilescu Lia-Olguța, indicând ca adresă de citare sediul DNA-Structura centrală, în lipsa altor informații referitoare la locurile pe unde faraoanca care, la intrarea in Parcul Nicolae Romanescu, și-a pus numele deasupra lui Nicolae Romanescu, obișnuiește să spună bancuri alcoolguțice cu girafe.

Prin apelul formulat, am argumentat, așa cum se vede din fotografiile atașate, că majoritatea (65%) a celor care s-au prezentat la vot au votat împotriva Olguței, deci mandatul acordat de judecătorie nu este legitim”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 21 octombrie, instanţa i-a respins cererea, însă i-a dat drept de apel.

„Respinge cererea formulată de petentul Petru Ioan Becheru, ca inadmisibilă. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei încheieri prin afişarea acesteia la sediul unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, apel ce urmează a fi depus la Judecătoria Craiova. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21.10.2020”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Apelul s-a înregistrat abia pe 27 octombrie. Becheru spune, pentru ziaruldecraiova.ro, „am învederat Judecătoriei că sunt în pelerinaj sfânt la diverse biserici din Țara Crișurilor și nu pot să mă prezint în instanță. Deci, pentru respectarea dreptului la apărare, să amâne orice discuții până îmi termin pelerinajul. Constituția îmi dă dreptul la credință, iar puterea judecătorească nu poate interveni.”

Aşa că instanţa a decis să judece apelul tocmai pe 2 noiembrie.

Politica