vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lupi galbeni vs. Lei alb-albaștri! Marele test pentru Dan Vasilică!

Noul principal al lui Mititelu întâlnește în week-end echipa lui Viorel Moldovan, în cel mai atractiv meci al etapei

Duminică, de la ora 15:00, liderul ligii a doua, FCU Craiova, se deplasează pe stadionul Ilie Oană pentru a înfrunta Petrolul Ploiești, într-un veritabil derby al campionatului. Cu 4 titluri de campioană și 3 Cupe ale României cucerite de-a lungul anilor, petroliștii țintesc promovarea în prima ligă, pentru a reînnoda performanțele din trecut. Este unul dintre motivele pentru care l-au angajat pe Viorel Moldovan, fost internațional român, unul dintre antrenorii autohtoni cu greutate.
De partea cealaltă, echipa craioveană antrenată de Dan Vasilică urmărește să mențină primul loc, pe care se află datorită rezultatelor obținute sub comanda italianului Nicolo Napoli. Ultimul dintre ele: 5-0 în derby-ul cu Rapid București. Vasilică a debutat cu dreptul pe banca oltenilor, în meciul din Cupa României, câștigat cu 4-0 în fața divizionarei C ACSO Filiași.
Pe lângă formă, craiovenii au un mare avantaj în fața rivalilor ploieșteni: sunt mult mai odihniți. Pentru că nu au avut meci în week-end, iar cu Filiași în cupă s-a jucat marți. În schimb, Petrolul a jucat în week-end contra celor de la Recea în campionat, și a avut nevoie de 120 de minute pentru a învinge Metaloglobus, miercuri, în turul patru al Cupei României.

Politica