miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Poliția a anulat duminică 2 nunți și 2 botezuri programate, pe motiv de COVID 19

În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 300 de persoane și peste 45 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, dintre care 101 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 9.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 20 de mijloace de transport în comun. Totodată, polițiștii mehedințeni au luat legătura cu 4 operatori economici unde urmau să se desfășoare două nunți, un majorat și un botez. Evenimentele erau organizate, 2 pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin și 2 în orașul Strehaia, iar în urma discuțiilor purtate, organizatorii au respectat noile prevederi legislative, acestea fiind anulate. Pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară, polițiștii mehedințeni vor acționa atât în în uniformă, cât și în civil.
Pompierii mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2. Specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat, în colaborare cu polițiștii mehedințeni, o acțiune de verificare a șapte obiective, fiind vizate: un târg, o piață și cinci spații comerciale. În urma verificărilor, au fost aplicate cinci avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat șase misiuni, pentru decontaminarea a 7 ambulanțe SAJ.
Poliția  Locală a făcut verificări la 272 de persoane din 202 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, a fost următoarea:
– 816 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată;
– 1.703 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (10 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care: – 98 persoane internate, din care 10 persoane internate la secția ATI; – 139 persoane izolate la domiciliu asimptomatice; – 87 persoane decedate.

Politica