vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dinamo – CSU Craiova, meciul marilor orgolii! Presiunea este pe Contra înaintea partidei de pe Arena Națională

CSU Craiova a pornit ca din tun acest sezon: are 6 victorii din tot atâtea posibile și 6 puncte avans față de locul 2, ocupat de FCSB. Oltenii privesc rivala Dinamo, înaintea meciului direct, de la înălțimea primului loc, în vreme ce câinii lui Cosmin Contra sunt pe 14, poziție care ar duce la barajul de menținere în divizie.
CSU are de partea sa forma fantastică demonstrată în acest sezon în campionat. Bergodi va trebui să găsească soluții pentru cele două locuri rezervate juniorilor, după ce clubul oltean a fost afectat de cazuri de COVID 19. De partea cealaltă, presiunea e mult mai mare pe Cosmin Contra. După ce spaniolii au preluat clubul, i-au adus tehnicianului român jucători inclusiv de la Manchester City.
Fapt recunoscut și de antrenor: „Pentru prima dată în carieră, conducerea clubului a făcut eforturi pentru a aduce jucătorii pe care mi i-am dorit. Am făcut o analiză serioasă după meciul cu Chindia, am luat jucătorii post cu post, ne-am gândit ce am avea nevoie, ce profil de jucători. Am primit jucătorii pe care i-am vrut pe posturile pe care am vrut să le acopăr. Acum să vedem rezultatele.
Abdoulaye Ba vine din pregătire, de la Rayo Vallecano, nu din vacanță. Magaye Gueye vine după o perioadă destul de lungă de inactivitate, n-a jucat de 3 luni și se vede. El e un tip mai solid, dar într-adevăr are câteva kilograme în plus, dar are o perioadă de mini-pregătire destul de intensă și răspunde foarte bine”.
Ultimul sosit la echipa din Ștefan cel Mare are 9 meciuri sub comanda lui Guardiola la City: „Aleix Garcia aparține de Manchester City, a făcut parte din academia Barcelonei. E un jucător excelent, cu mare talent. Probabil, la Manchester, nu ar fi primit minutele pe care și le-ar fi dorit. Aici are mediul care îi permite acest lucru, să își ridice nivelul, iar apoi are posibilitatea să revină în Anglia, cu o nouă experiență și o șansă de a-și arăta personalitatea la un club atât de important precum Manchester City”, a declarat oficialul dinamovist Alex Couto, pentru Digi Sport.
De partea cealaltă, la Craiova ar putea debuta Ivan Mamut, jucător sosit din liga a doua croată, Ofosu – venit de la Botoșani, ori Căpățână, adus de la Voluntari.

Politica