vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Prefectul Pavel, calul de bătaie al lui Georgescu și Popescu

Actualul prefect de Mehedinți, Cristinel Pavel, nu a fost numai  calul de bătaie al lui Aladin Georgescu în lupta electorală pentru președinția Consiliului Județean Mehedinți ci și al nașului său, Virgil Popescu. În aceste alegeri locale, prefectul Pavel a fost tot un fel de cal de bătaie și pentru președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu, care este și deputat și actual ministru al Economiei în guvernul Orban. Ca să nu fie el în situația ridicolă de a pierde alegerile și de a se face de râs în guvern și în țară, „greul” Virgil Popescu nu a avut curajul să candideze pentru președinția CJ Mehedinți, cum a procedat spre exemplu colegul său ministrul Mediului, Costel Alexe și mulți alți șefi de organizații județene din PNL.
Politician uns cu toate alifiile, Virgil Popescu a  mirosit din timp, prin sondaje secrete și alte mijloace specifice, că nici el personal și nici altcineva din PNL Mehedinți nu pot să-l învingă pe Aladin Georgescu de la PSD. Așa că, inițial, Popescu a căutat un pretext credibil să nu candideze, și a reușit. Apoi a găsit candidatul potrivit, chipurile, cu șanse reale să învingă ciuma roșie în județ: finul său, Cristinel Pavel, care atunci era prefect de Mehedinți, numit de PNL. Pus în fața faptului împlinit, Cristinel Pavel face iar o „nefăcută”. Își dă demisia din funcția de prefect și se înscrie în politică, în PNL Mehedinți. Străinul și proaspătul membru de nici câteva zile parașutat în PNL Mehedinți, în mod paradoxal, devine peste noapte vedeta organizației și este desemnat la foc automat candidat la funcția de președinte al CJ Mehedinți din partea PNL. Numai că, în alegeri, liberalul – fost prefect, Cristinel Pavel, devine calul de bătaie al pesedistului Aladin Georgescu care îl învinge cu un scor zdrobitor. Peste 10.000 de voturi distanță între ei, pe județ!

Cristinel Pavel – măturat de Georgescu, uns iar prefect de Popescu  
Cel care l-a împins pe Cristinel Pavel din scaunul de prefect în această luptă  politică, Virgil Popescu, a ieșit cel mai bine din toată această situație:  neșifonat atât în fața partidului său din județ cât și în fața șefilor mari de la București, n-a candidat, deci n-a pierdut. Și ca să nu rămână dator celui care a luat bătaie în locul lui, Popescu l-a repus înapoi în funcția de prefect pe finul său, Cristinel Pavel. Această  situație de fapt scoate la iveală că Virgil Popescu nu este nici pe departe un bărbat politic ci mai degrabă un politician fricos și limitat întrucât din calitatea de președinte al PNL Mehedinți a refuzat să se bată de la egal la egal cu președintele PSD Mehedinți pentru funcția de președinte al CJ Mehedinți.
De teama unui eșec, Popescu a apelat la un cal de bătaie, la finul său, prefectul Pavel, înalt funcționar public care nu avea ce să caute în politică.  Însă, cum o mână spală pe alta, acest plan compromițător le-a prins bine amândurora, în final. Atât nașului fricos de alegeri cât și finului refuzat de electorat! Căci după ce a fost măturat în competiția pentru președinția CJ Mehedinți de către Aladin Georgescu de la PSD, liberalul – fost prefect   Cristinel Pavel, finul cel pilos, a fost uns iarăși prefect, de către nașul Virgil Popescu.
Pe scurt, ambii perdanți și-au păstrat toate privilegiile! Asta este adevărata  meritocrație din PNL Mehedinți…  

Politica