joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorul DADR Mehedinți: S-au virat banii către apicultori!

Apicultorii din județul Mehedinți care au solicitat ajutorul de minimis alocat de guvern prin Ministerul Agriculturii pentru familiile de albine primesc o veste bună. Directorul DADR Mehedinți Ștefan Răceanu ne-a declarat ieri în exclusivitate că toate plățile cuvenite către beneficiari au fost efectuate de către instituția publică pe care o reprezintă, încă de săptămâna trecută.
„Noi am virat plățile pentru apicultori începând de miercuri 23 septembrie 2020 așa că, vă pot asigura, că, în prezent, toți apicultorii care au solicitat ajutorul de minimis au banii în conturi. Potrivit cifrelor noastre oficiale vorbim de un număr de 356 de apicultori beneficiari. În județul Mehedinți există un număr mai mare de apicultori înscriși oficial la Oficiul Județean pentru Zootehnie Mehedinți, cu cod de stupină, stupi numerotați și alte cerințe legale,  însă numai 356 dintre ei au solicitat acest ajutor financiar”, ne-a declarat ieri directorul DADR Mehedinți, Ștefan Răceanu.
Ajutorul de minimis pentru apicultori este în cuantum de 25 de lei pentru fiecare familie de albine deținută în condițiile prevăzute de lege.  

Politica