luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Distracție cu ATV-uri într-o arie protejată, în Constanța

Mai mulți turiști au fost surprinși plimbându-se, duminică dimineața, cu ATV-urile în Grindul Chituc din comuna Corbu, județul Constanța, deși este o arie protejată, iar imaginile au fost postate pe Facebook.

Ioan Bucur, șef serviciu Razim-Sinoe din cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării, a explicat că ATV-urile au ocolit bariera de la intrare, au luat-o pe lângă postul de poliție, pentru că în zonă sunt foarte multe drumuri ocolitoare, inclusiv prin stufăriș. Contravenienții erau așteptați de autorități la întoarcere pentru a fi amendați, care s-au mobilizat după ce imaginile au apărut în spațiul public.

„În fiecare săptămână găsim oameni care încalcă legea. De aceea am și cerut ajutorul poliției, al jandarmeriei”, a declarat Ioan Bucur. Oficialul spune că acești oameni au foarte mult tupeu și în general nu recunosc nimic sau spun că nu știau că e zonă protejată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amenzile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, potrivit Digi24.

Ioan Bucur a mai spus că până acum s-au aplicat amenzi de peste 12.500 de lei și pentru desfășurarea de activități economice în zonele protejate.

Politica