sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertisment pentru persoanele depistate cu COVID-19 care vor să se externeze: nu plecați din spital cu un mijloc de transport în comun

Avertisment pentru persoanele depistate cu COVID-19 care vor să se externeze înainte de cele 14 zile de la confirmare: nu plecați din spital cu un mijloc de transport în comun! Chiar dacă nu aveți simptome, sunteți contagioși.

Unele persoane nu au respectat regula și au plecat din spital cu taxiul, de pildă, deși transferul acasă ar fi trebuit să facă doar cu ambulanța, scrie Digi24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, insistă că procedura e clară: pacienții pozitivi nu se pot întoarce acasă oricum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este obligația spitalului să rezolve transferul lor la domiciliu, dacă pleacă la domiciliu peste 48 de ore”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

„Chiar dacă nu există, se așteaptă. Și aici nu mai este o urgență. Știu că au existat reclamații că au așteptat 2,3,4 ore ca să vină o ambulanță să îi ia, dar astea sunt posibilitățile, aici nu mai vorbim de o urgență, vorbim de externare la domiciliu”, a precizat șeful DSU.

Transportul pacienților cu COVID-19 din România se face în prezent cu ambulanțe, dar fără izoletă, spre deosebire de începutul epidemiei, când izoleta era considerată obligatorie la fiecare transport.

Politica