vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marea Britanie: Masca, obligatorie pentru adulţi şi elevii atunci când se deplasează în interiorul unităţilor de învăţământ

Guvernul britanic a revizuit reglementările în ceea ce priveşte purtatul măştilor în şcolile din Anglia, provocând noi critici pe tema gestionării epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

Inițial, executivul a afirmase că această măsură nu este necesară, iar acum își nuanțează poziția.

Astfel, în zonele unde transmiterea virusului este ridicată, adulţii şi elevii trebuie, de acum înainte, să poarte mască atunci când se deplasează în interiorul unităţilor de învăţământ. Purtatul măştii nu va fi obligatoriu în sălile de clasă, unde se estimează că riscurile sunt mai mici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În restul ţării, guvernul nu recomandă portul măştii, dar lasă unităţile să decidă „dacă acestea consideră că este adecvat pentru situaţia lor particulară”, a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat publicat marţi seară.

Această schimbare de poziţie are la bază recomandările OMS exprimate vineri în favoarea portului măştii de la vârsta de 12 ani, ca măsură împotriva transmiterii virusului şi intervine la o zi după o decizie similară luată în Scoţia, fiecare entitate care aparţine Regatului Unit având competenţe în materie de educaţie.

Politica