duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga 2, fără Pandurii Târgu Jiu în sezonul următor

Sezonul 2020/2021 din Liga 2 va avea la start doar 20 de echipe, după ce clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu nu a primit certificarea de la Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF. În comunicatul emis de Comisie este adus în discuție articolul 43 din Regulamentul de certificare a condițiilor de participare în Liga 2. Se pare că formația gorjeană nu a respectat prevederile referitoare la „datoriile financiare restante către angajații relevanți”.
„În temeiul art. 43 din Regulamentul de certificare a condițiilor de participare în competiția Liga a 2-a, admite sesizarea Managerului Comisiei de evaluare din cadrul FRF privind refuzul acordării certificatului de participare a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu la Campionatul Național Liga a 2-a”, se arată în motivarea comisiei.
Decizia a venit la doar două zile distanță după ce conducerea clubului din Târgu Jiu anunțase că formația Pandurii nu se va retrage din divizia secundă.
„Vom continua să jucăm în Liga a doua şi în viitorul sezon. Nu se pune problema să ne înscriem în Liga a treia, a fost vorba doar de anumite declaraţii făcute de domnul Marin Condescu, afirmaţiile acelea fiind valabile numai în anumite condiţii, dar acestea au fost scoase din context şi reinterpretate de mass-media. Sistemul competiţional care s-a votat este altul decât cel care se preconiza iniţial şi noi chiar l-am votat, deci nu se pune problema să ne retragem chiar dacă acum trecem printr-o perioadă foarte dificilă pentru club”, a spus directorul sportiv al gorjenilor, Camilian Floroiu.
Cele 20 de echipe rămase la start pentru sezonul 2020/2021 din Liga 2: CS Mioveni, Turris, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, Csikszereda, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina, U Craiova 1948 SA, Comuna Recea.
Primele două clasate vor promova direct în Liga 1. Ocupantele locurilor 3 și 4 vor susține baraj, tur-retur, cu echipele de pe locurile 13-14 din Liga 1. Ultimele 5 din clasament vor retrograda.

Politica