joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova a mai făcut un transfer

Echipa patronată de Adrian Mititelu, FCU Craiova, a bifat mutarea cu numărul 11 în această vară. Este vorba despre Abdelaye Diakite, un fundaș central în vârstă de 30 de ani.
„FC Universitatea Craiova 1948 îi urează bun venit lui Abdelaye Diakite. Fundașul central de origine franceză a semnat un contract valabil pe o perioadă de doi ani. Abdelaye Diakite are 30 de ani și a venit de la CSM Poli Iași”, se arată într-un comunicat al craiovenilor.
Înainte să ajungă la Iași, Diakite a evoluat în liga a doua din Turcia, la Menemen Spor, pentru care a bifat 10 meciuri. Fundașul de picior stâng a mai trecut în cariera sa pe la Racing Aprilia, Teramo, Siracusa (toate trei din Italia), FK Bylis Ballsh (Albania), Al-Ahly Tripoli (Libia) sau Alki Oroklini (Cipru). A mai fost legitimat pentru scurte perioade de timp la Le Havre B (Franța), Parma (Italia) și ND Gorica (Slovenia).
FCU Craiova a transferat o echipă întreagă în această vară. Mutările făcute de olteni până în prezent: Robert Popa (portar, 17 ani), Sigitas Olberkis (23 de ani), Alex Gîț (fundaș dreapta, 22 de ani), Jeremy Huyghebaert (fundaș stânga, 31 de ani), Călin Cristea (mijlocaș, 32 de ani), Andrea Compagno (atacant, 24 de ani), Andrei Ciolacu (atacant, 27 de ani), Dragoș Albu (mijlocaș, 19 ani), Marian Anghelina (fundaș, 29 de ani), Bradley Diallo (fundaș, 30 de ani), Abdelaye Diakite (30 de ani).
În următoarele trei sezoane ale Ligii 1 (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2. Astfel, dacă se va clasa pe locul 4 în divizia secundă, FCU Craiova va avea o șansă mare la promovare.

Politica