duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pe plajele Vadu şi Corbu nu se va mai permite camparea

Dacă până acum turiștilor le era permis să își lase mașinile și să își instaleze cortul pe plajele de la Vadu sau Corbu, autoritățile care supraveghează aria protejată anunță că au renunțat la aceste concesii.

Autoturismele vor rămâne numai în parcările amenajate și nimeni nu mai poate campa fără să fie amendat, scrie stirileprotv.ro

Restricțiile pentru plajele Vadu și Corbu au fost impuse în baza unor legi vechi de peste zece ani, doar că până acum cei din Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării i-au lăsat pe oameni să își instaleze corturile și să intre cu mașina până lângă mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultima perioada însă, situația a scăpat de sub control.

În fiecare sfârșit de săptămână, cele două plaje au fost invadate de zeci mii de turiști. Cum nu există facilități, locul se poate transforma într-un focar.

Autoritățile au amplasat două panouri pe drumul care duce către plaja Vadu. Aici, sunt scrise toate activitățile care le sunt permise, dar și interzise turiștilor. De exemplu, nu ai voie să staționezi cu autoturismul sau să-l parchezi în zone neamenajate. De asemenea, camparea este interzisă.

Puțini opresc însă, să citească regulile, deși amenzile ajung până la 6.000 de lei.

Politica