vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii resping propunerea parlamentară privind obligativitatea purtării uniformelor

Consiliul Național al Elevilor a transmis că respinge inițiativa legislativă care prevede acordarea unor vouchere de 350 de lei pentru achiziționarea uniformelor școlare.

Într-un comunicat, transmis miercuri, ceștia reclamă că, în actualul context economic și fără măsuri de securitate în școli, măsura este ”o formă fără fond”.

”În contextul economic actual, o astfel de măsură ar fi dezastruoasă, întrucât asigurarea sumelor prevăzute în proiectul de lege presupune o povară financiară semnificativa pentru bugetul de stat. Mai mult, ținând cont de faptul ca peste 900 de mii de elevi nu au acces la educație online, considerăm că alocarea fondurilor către această inițiativă legislativă reprezintă un act de iresponsabilitate și indiferență crasă a senatorilor față de elevii din România”, se arată în comunicat, citat de ziare.com

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții elevilor reclamă lipsa de preocupare reală a parlamentarilor pentru soarta lor și situația din școli și fac apel la deputați să respingă proiectul de lege. În actualul context economic generat de epidemia de coronavirus, inițiativa privind introducerea uniformelor în școli ”este o formă fără fond”, spun aceștia.

”Suntem consternați de iresponsabilitatea senatorilor care au votat acest proiect de lege. Acestea sunt nevoile educației din România? Acestea sunt prioritățile financiare ale statului român? Începutul anului școlar ne bate la ușă; în școli va fi nevoie de materiale de protecție sanitară, de device-uri conectate la internet, de infrastructură școlară și de multe altele. Stimați deputați, dacă sunteți cu adevărat preocupați de soarta elevilor din România, vă solicităm respingerea acestei intiațive legislative. Elevii au nevoie de acces la educație de calitate, nu de uniforme care să arate bine în poze!”, a transmis Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Senatul a adoptat, marţi, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 35/2007, prin care se acordă fiecărui elev din învăţământul general obligatoriu de stat 350 de lei anual pentru uniforma stabilită de şcolile unde învaţă. Proiectul urmează să fie votat și în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Politica