luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Focare COVID-19 la două centre ale Protecției Copilului Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, până miercuri, 15 iulie, în centrele de îngrijire ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul Vâlcea au fost confirmate 2 focare de coronavirus.
Rezultatele pentru o parte dintre testele realizate în cadrul centrului de îngrijire de la Bistrița au sosit, iar dintre acestea șapte sunt pozitive, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus în acest centru fiind la această dată de 18, dintre care nouă beneficiari și nouă infirmieri.
Ca urmare a extinderii acestui focar, DSP Vâlcea a dispus mai multe măsuri: „În urma evaluării clinice, persoanele pozitive simptomatice (beneficiari și personal aflați în centru) vor fi internate în spitalele dedicate SARS-CoV-2 în funcție de forma clinică (ușoară, medie sau gravă) și comorbidități (afecțiuni psihice). Persoanele pozitive asimptomatice (beneficiari și personal aflați în centru) vor rămane în Centrul de îngrijire și asistență Bistrița, vor fi monitorizate de către personalul medico-sanitar și auxiliar al centrului (1 medic, 11 asistenți medicali, 33 infirmieri), conform Ordin MS nr 555/ 2020. Aceste evaluări, atât ale persoanelor pozitive asimptomatice cât și ale celor care sunt simptomatice se vor face sub coordonarea unui medic în specialitate Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, conform Hotărârii nr. 17/9.07.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea”, se arată într-un comunicat emis de Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea.
Polițiștii vâlceni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Sub autoritatea Instituției Prefectului, forțele de ordine desfășoară multe misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă de stare de alertă în zonele aglomerate din județ, vizate fiind în special centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, precum și mijloacele de transport în comun.

Politica