luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Masca de protecție devine obligatorie în mai multe țări din Europa

Amenințarea unui al doilea val al pandemiei este reală. Afirmația a fost făcută de ministrul german al sănătății carea îndemnat la purtarea măștii în spațiile închise.

În Belgia și în Croația a devenit obligatorie purtarea acestui accesoriu, scrie Agerpres.

Și premierul Marii Britanii a intervenit pe acest subiect, apărând cu mască la un eveniment public. El a precizat că virusul este ținut sub control în Marea Britanie. A fost întrebat dacă masca ar trebui să fie obligatorie în magazine, ținând cont de faptul că până acum oamenii trebuie să o poarte doar dacă folosesc transportul public.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Purtarea măștii a devenit obligatorie în Croația în spațiile publice închise, în restaurante și în transportul în comun, după ce s-a înregistrat o creștere a numărului infectărilor.

Subiectul a revenit în prim plan și în Belgia, unde, de asemenea, masca trebuie obligatoriu purtată în magazine, muzee, biblioteci sau biserici.

Și Germania a îndemnat populația la menținerea distanțării sociale și la purtarea măștii.

Ministrul german al sănătății s-a arătat îngrijorat după ce a văzut imagini cu turiști germani petrecând în stațiuni din Spania și ignorând regulile de distanțare socială.

Politica