vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. La Caracal a început eliminarea ambroziei din spațiile publice

Municipalitatea din Caracal anunță ca a început să elimine ambrozia din parc și spațiile verzi, pe care le administrează. S-a început cu zona Petrom – Gară și se continuă cu str. Decebal.
Beneficiarii de ajutor social care efectuează prestație lunar au acționat încă de la începutul săptămânii la îndepărtarea plantei, considerate una dintre cele mai periculoase.
Potrivit specialiștilor în agricultură, ambrozia poate fi cosită manual sau mecanic, erbicidată, dar și smulsă dacă vorbim de o suprafață mică. În zonele de interes public este interzisă erbicidarea.
De asemenea, cei care desfășoară lucrări de construcții au obligația ca, pe terenurile afectate de lucrări, să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării și răspândirii acestei buruieni.
Cei care nu-și curăță terenurile de ambrozie riscă să primească amenzi de până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 20.000 de lei, în cazul firmelor.
Astfel, proprietarii terenurilor extravilane au obligația, ca în termenul stabilit de legiuitor, să acționeze la îndepărtarea acestei plante. În caz contrar se vor aplica sancțiuni contravenționale individuale, de către Garda de Mediu, pentru nerespectarea obligațiilor legale.

Politica