vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Finlanda îşi redeschide frontierele pentru 17 state europene, nu și pentru România

Finlanda a anunţat miercuri redeschiderea frontierelor sale pentru călătorii din 17 state cu rată mică de infectare cu noul coronavirus, o listă care nu include Franţa şi Luxemburgul, relatează AFP, citată de Agerpres.

Pe listă nu este nici România, în condițiile în care aici cazurile de COVID-19 au crescut în ultmele săptămâni.

Vizate de această nouă redeschidere sunt Olanda, Belgia, Italia, Austria, Grecia, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Liechtenstein, Elveţia, Cipru, Irlanda, Andorra, San Marino şi Vatican.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, de săptămâna viitoare, deplasările profesionale şi alte călătorii considerate esenţiale vor fi autorizate între Finlanda şi, printre altele, Algeria, Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Tunisia şi China.

La 15 iunie, Finlanda şi-a redeschis deja graniţele pentru călătorii din ţările baltice şi mai multe ţări nordice (Danemarca, Norvegia, Islanda), dar nu şi pentru Suedia, care încă înregistrează o rată de infectare mai mare decât media regională.

În prezent, cetăţenii din spaţiul Schengen şi din Marea Britanie pot călători în Finlanda din motive profesionale, familiale sau orice alt motiv considerat „esenţial”.

Potrivit MAE, în acest moment românii pot intra în Finlanda doar dacă au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ în Finlanda.

Tranzitul prin aeroportul Helsinki-Vantaa este permis, dar pasagerii au obligația de a rămâne în zona de tranzit a aeroportului până la începerea procedurilor de îmbarcare în vederea continuării călătoriei.

Politica