sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegeri locale pe 27 septembrie. Senatorii au adoptat o lege a UDMR

Un proiect de lege inițiat de UDMR pentru organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie a trecut, marți, de Senat, primă cameră sesizată. Inițiativa legislativă a Guvernului în acest caz a fost respinsă de senatori.

Un amendament introdus de senatorii PSD Șerban Nicolae și Radu Cosmin Preda prevede o derogare de la prevederile actuale privind finanțarea partidelor în campanie electorală și dă voie acestora să folosească subvenții de la stat.

De asemenea, propunerea USR privind organizarea scrutinului în două zile a fost respinsă în Comisia Juridică, scrie Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poriectul de lege inițiat de senatorul UDMR Cseke Attila-Zoltan și deputatul UDMR Benedek Zacharie a fost adoptat de Senat cu 81 de voturi „pentru”, 8 ”împotrivă” şi 39 de abţineri.

Parlamentarii au inclus și o prevedere ca personalul să beneficieze de materiale de protecție sanitară.

Membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegaţii acreditaţi, operatorii de calculator, personalul de pază şi alegătorii pot primi, în mod gratuit, materiale de protecţie sanitară, în condiţiile stabilite prin hotărârea Guvernului privind măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale prevăzută de Legea nr. 84/2020 în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. Materialele sanitare, precum şi igiena şi dezinfecţia localurilor de vot se asigură de Ministerul Sănătăţii, iar transportul şi distribuirea acestora se asigură prin grija MAI şi a instituţiilor prefectului, cu sprjinul primarilor, prevede un alt amendament.

Politica