luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un bebeluş de 13 zile a murit de COVID-19, în Marea Britanie

Un bebeluş de 13 zile din Marea Britanie a devenit cea mai tânără victimă a coronavirusului după ce a decedat în urma infectării, fără să fi avut alte comorbidităţi, potrivit Serviciului Naţional de Sănătate britanic.

Înaintea bebeluşului de 13 zile decedat ulterior infectării cu noul coronavirus, un copil de 13 ani fusese declarat victima cea mai tânără decedată din cauza COVID-19, Ismail Mohamed Abdulwahab murise în luna martie, fără să fi avut alte afecţiuni, potrivit Agerpres.

În Marea Britanie, s-au înregistrat joi 135 noi decese provocate de această boală, în timp ce bilanţul total oficial al deceselor anunţat de guvernul de la Londra a ajuns la 42.288 de morţi, din cei 300.469 de pacienţi confirmaţi. Cercetările actuale arată că cei mici par să fie mai puţin predispuşi decât adulţii să dezvolte forme grave de COVID-19, mai ales dacă nu au patologii preexistente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ciuda accepţiunii generale, de la începutul pandemiei 19 minori cu vârste sub 19 ani infectaţi cu noul coronavirus au murit în spitalele britanice. Persoanele cu vârste sub 20 de ani au o probabilitate redusă la jumătate de a contracta COVID-19 faţă de cele peste această vârstă, se arată într-un studiu întocmit de Şcoala pentru Igienă şi Medicină Tropicală din Londra, publicat marţi în revista Nature Medicine. Acelaşi studiu precizează că simptomele clinice apar în cazul a 21% dintre pacienţii cu vârste între 10 şi 19 ani infectaţi cu noul coronavirus, procent care urcă la 69% în cazul adulţilor în vârstă de peste 70 de ani.

Politica