miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eroul din Zăvoieni: tânărul a salvat trei vieți

Trei persoane au fost la un pas să-și piardă viața într-un teribil accident rutier. Evenimentul a avut loc marți, în satul Zăvoieni din comuna Măciuca, judeţul Vâlcea. O maşină în care se afla şi un copil a ajuns într-un canal colector. Potrivit poliției, șoferul mașinii ce se deplasa pe traseul Stăneşti – Măciuca a pierdut controlul volanului. Din cauza neadaptării vitezei de mers, vehiculul a părăsit partea carosabilă şi a ajuns într-un canal de apă de sub drumul judeţean pe care circula autoturismul.  În mașină se mai aflau o persoană de 66 de ani și o fată de 12 ani. Se apre că una dintre victim este chiar bunicul copilei.

Aceștia au reuşit însă să iasă la timp din mașină, înainte ca acesta să fie înghiţit de ape, şi să se salveze. Se presupune că adâncimea apei în zonă este de minim doi metri.  Pasagerii au fost salvați de un tânăr localnic, care are casa la câţiva metri de locul unde a avut loc accidentul.

Cătălin Popa are 25 de ani şi lucrează ca şofer de tir la firma MarviLogistic. Chemat în ajutor de mama sa, Cătălin a sărit imediat în apele învolburate pentru a-i ajuta pe cei doi bărbaţi şi pe fetiţă să iasă din apă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Când s-a întâmplat accidentul eu eram în curte, a trecut o maşină pe la poartă, acolo este o curbă periculoasă, am auzit un scârţâit puternic de roţi, apoi o bufnitură puternică şi după aceea nu s-a mai auzit nimic. Mama mea a ajuns prima la locul accidentului şi m-a strigat. Am alergat spre accident, maşina era deja cuprinsă de ape, prima dată am văzut fetiţa de 12 ani, în apă mai era bunicul ei, care a stat pe scaunul din dreapta, iar şoferul era în picioare pe plafonul maşinii. Am intrat în apă, am ajutat-o pe fetiţă să înainteze, l-am ajutat şi pe bunic, iar apoi m-am întors către şoferul care era pe plafon şi l-am ajutat să vină către mal”, a povestit Cătălin Popa, pentru voceavalcii.ro.

La faţa locului au fost trimise să intervină două echipaje ale pompierilor militari – unul cu un autovehicul de stingere – ASAS şi un altul SMURD, cu opt subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Măciuca.

„La sosirea echipajelor ale ISU, cele trei victime ieşiseră din autoturism – s-au autoevacuat. SMURD-ul a preluat o victimă, iar ambulanţele SAJ celelalte două victime. Acestea au fost transportate la spital pentru îngrijiri suplimentare. Pasagerii au suferit vătămări corporale, fiind transportaţi la o unitate spitalicească. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negative”, au spus reprezentanții IPJ Vâlcea.

Foto: voceavalcii.ro

Politica