miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Calendarul finalului de sezon 2019/2020 în Liga 1, Liga 2 și Cupa României

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020 la Liga 1, Liga 2 și Cupa României.
„Având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru reluarea competițiilor sportive organizate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați, Comitetul de Urgență FRF a aprobat calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020 la Liga 1, Liga 2 și Cupa României”, se arată într-un comunicat al FRF.
Comitetul de Urgență al FRF a stabilit programul competițional pentru încheierea sezonului, după ce a UEFA a acceptat solicitarea românilor de a prelungi termenul pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene până la data de 3 august.
Conform calendarului, Liga 1 urmează să se reia vineri, iar Liga 2 va redebuta la începutul lunii iulie. De asemenea, finala Cupei României este acum programată pe 22 iulie. Atât Liga 1, cât și Liga 2 se vor încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute în dublă manșă, în datele de 5 și 9 august.
Totodată, Comitetul de Urgență a stabilit și un protocol medical de reluare a competițiilor. Acesta a fost elaborat de Comisia Medicală a FRF în urma consultărilor avute cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Național de Sănătate Publică.

Politica