miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Căpitanul ultimului titlu din Bănie sare în apărarea lui Mititelu: „Să joace, dacă plătește!”

Crește numărul celor care vor ca FCU Craiova să evolueze pe stadionul Ion Oblemenco.

După Gică Craioveanu, director de imagine la CSU Craiova, un alt nume greu din fotbalul oltean consideră că echipa lui Mititelu, proaspăt promovată în B, ar trebui să împartă arena din Bănie cu echipa lui Rotaru. Adrian Popescu, căpitanul eventului din 1991, întrebat în cadrul unui interviu gsp dacă ar trebui ca FCU Craiova să presteze pe Oblemenco a spus: „Să joace, de ce nu?, dacă plătește. Are dreptul, este stadionul orașului. Câștigul e al suporterilor, că au fotbal pe „Oblemenco” la fiecare sfârșit de săptămână. În vremurile astea, măcar de atât să ne bucurăm”.
Mihail Genoiu, primarul Craiovei, a zis că nu-l lasă pe Mititelu din cauza ierbii de pe stadion, care nu ar suporta și crampoanele jucătorilor de la FCU:  „Cartea tehnică a acestui gazon nu permite să se joace două meciuri în aceeași săptămână. În aceste tipuri de stadioane acoperite, așa cum este „Ion Oblemenco”, gazonul nu se simte foarte bine, indiferent de calitatea lui, aici e vorba de climat. E foarte solicitat la fiecare meci. Trebuie să existe o perioadă de două săptămâni de repaus. Acest lucru nu înseamnă că sunt împotrivă ca și cealaltă echipă din Craiova să joace pe acest gazon. Noi, Primăria, Consiliul Local, suntem iubitori de sport, de fotbal, indiferent de culoare, nu există subiectivism”.
În 2019, prin modul în care a administrat stadionul Ion Oblemenco, Primăria Craiova a ieșit pe pierdere. A fost pe minus cu 900.000 de euro din banii contribuabililor craioveni, pe care-i administrează. La nivelul lui 2020, dacă nu s-ar strica iarba, iar municipalitatea ar risca să-l lase pe Mititelu pe stadion, ar intra la buget aproape 10.000 de euro pentru fiecare meci jucat de FCU.

Politica