miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UEFA va decide luna viitoare când se vor disputa meciurile de baraj pentru EURO 2020

UEFA va decide pe 17 iunie când se vor disputa meciurile de baraj pentru calificarea la Campionatul European 2020, competiție ce se va disputa în 2021. Elevii lui Mirel Rădoi vor da piept, în deplasare, cu Islanda. Dacă va câștiga, România va juca împotriva câștigătoarei dintre Ungaria și Bulgaria.
Președintele FRF susține că UEFA ia în calcul trei variante atunci când vine vorba de perioada în care barajul s-ar putea disputa. Răzvan Burleanu spune că România ar prefera să evite ultima variantă, din cauza terenului foarte greu.
„Va fi un Comitet Executiv al UEFA pe 17 iunie care va stabili datele echipei naționale, Liga Națiunilor și meciurile de baraj. Sunt trei variante pentru meciul cu Islanda, se poate desfășura în septembrie, octombrie sau noiembrie. Am prefera primele două variante. În noiembrie, terenul va fi foarte greu pentru că atunci sunt condiții improprii. E cea mai proastă variantă, dar nu există un scenariu ideal. Va trebui să facem un compromis”, a declarat Răzvan Burleanu la Prosport.
Ionuț Radu, fotbalistul ce i-a condus pe tricolorii mici din teren spre o semifinală de Campionat European U21, este convins că și echipa mare poate face rezultate mari și să se califice la turneul final.
„Sunt o persoană foarte optimistă. Vom da totul și ăsta este obiectivul nostru, să ajungem la EURO. Avem deja un exemplu și acum trebuie să ne unim și sunt convins că vom avea rezultate extraordinare. Fanii trebuie să aibă încredere în noi. Noua generație, împreună cu actuala generație, o să facem o performanță mare pentru România. Noi vom avea mai mult timp de pregătire, dar indiferent dacă meciul se juca în martie trebuia să-l abordăm cu foarte multă seriozitate și să ne calificăm”, a spus Ionuț Radu pentru Digi Sport.

Politica