duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toţi pacienţii internaţi în spitalele non-COVID vor purta mască pe gură şi nas

Toţi pacienţii care vor fi internaţi în spitale non-COVID, din 15 mai, vor fi obligaţi să poarte mască în timpul efectuării oricăror proceduri medicale. Aceasta este una dintre recomandările autorităţilor privind activitatea din spitale, conform ghidului INSP.

Potrivit proiectului, din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în Romania, toţi pacienţii care se internează trebuie consideraţi ca fiind potenţial infectaţi, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protecţiei la toate procedurile medicale efectuate.

Astfel, la prezentarea în spital se va realiza triajul tuturor persoanelor şi în funcţie de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 (conform recomandărilor INSP). Pacienţii suspecţi (care poartă obligatoriu mască) vor fi preluaţi de la triaj si conduşi în zona tampon de personalul anume desemnat, pe un circuit separat faţă de restul bolnavilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă numărul pacienţilor nu permite internarea lor singuri în salon, ei pot fi internaţi câte doi într-un salon, însă cu respectarea unei distante de minim 2 metri între aceştia.

Pacienţii vor purta mască pe toată perioada internării în zona tampon. Personalul medical din zona tampon va fi echipat corespunzător (halat de unică folosinţă peste uniforma de spital, mănuşi, boneta, mască).

Probele sunt recoltate conform procedurii privind prelevarea şi transportul probelor biologice pentru diagnosticul infecţiei cu SARS-CoV-2 şi se trimit la Laboratorul Analize Medicale, împreuna cu Formularul de însoţire probe recoltate.

În cazul pacienţilor internaţi în zona tampon, având rezultat pozitiv, medicul curant/de gardă sună la 112 şi pacientul va fi transferat la cel mai apropiat spital dedicat managementului pacienţilor infectaţi COVID-19 conform reglementarilor legale în vigoare. Salonul va fi dezinfectat înainte de internarea următorului pacient. Persoanele prezentate şi care în urma triajului nu au fost considerate cazuri suspecte, vor fi internate în secţiile aferente patologiei prezentate cu asigurarea unei distanţe de minim 2 metri între pacienţi.

Fiecare unitate sanitară cu paturi are obligaţia de a-şi revizui circuitele funcţionale şi procedurile de lucru conformitate cu principiile generale prezentate mai sus.



Politica