joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicolae Alexe, şeful Poliţiei Olt, dat afară de ministrul Vela, va fi repus în funcţie

Nicolae Alexe, ofiţerul care se afla la comanda IPJ Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, a câştigat în primă instanţă suspendarea actului prin care a fost dat afară din poliţie.

Apărătorul său, liderul de sindicat Cristel Ioţu, cel care l-a acuzat pe ministrul Vela că s-a antepronunţat în acest caz, a declarat pentru Adevărul că cel mai mare câştig este acela că s-a reuşit ca excepţiile să nu devină regulă.

„Pe mine mă interesează ca în minister să nu se creeze din excepţie regulă. Destituirea din poliţie este ultima măsură care se poate lua disciplinar. Măsurile se iau gradual“, a spus Ioţu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ofiţerul Nicolae Eugen Alexe, care se afla la comanda IPJ Olt vara trecută, inspectorul şef de atunci, Cristian Voiculescu, fiind în concediu, a fost ulterior cercetat disciplinar, în cele din urmă fiiind dat afară din Poliţie printr-o dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, confirmată prin ordin de ministrul Marcel Vela.

Alexe este cel care a coordonat operaţiunea de căutare a Alexandrei Măceşanu, fata răpită şi ucisă de Gheorghe Dincă, va părăsi sistemul.




Politica