joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcul „Tudor Vladimirescu”, modernizat în anul în care se împlinesc două secole de la revoluția cu același nume

Conducerea municipiului Târgu Jiu vrea să modernizeze Parcul „Tudor Vladimirescu”. Lucrările ar urma să fie finalizate anul viitor, atunci când se marchează împlinirea a 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu. În parc se află și statuia lui Tudor, care este  cea mai veche din oraș.
„2021 va fi anul Tudor Vladimirescu. De altfel, săptămâna viitoare voi fi la București pentru un eveniment legat de acest aspect. Se împlinesc 200 de ani de la revoluția lui Tudor și trebuie să ne ridicăm la înălțimea momentului. Pregătim o serie de surprize pentru târgujieni pentru anul 2021 și vreau să vă dezvălui una dintre ele. Parcul „Tudor Vladimirescu” va fi renovat. Avem un proiect impresionant pe care vi-l și prezint. Acest parc va arăta superb, va fi o adevărată încântare nu numai pentru locuitorii zonei, ci pentru toți târgujienii și mai ales pentru turiști. Am purtat numeroase discuții pe marginea acestui proiect cu ministrul Culturii și îmi doresc ca pe lângă viitorul parc, întregul ansamblu de evenimente organizate la Târgu Jiu să depășească toate așteptările”, a transmis primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Se pare că modernizarea parcului este pe cale să stârnească câteva controverse între edilul-șef al municipiului și vicele acestuia, care susține că inițiativa îi aparaține. Totuși, viceprimarul Adrian Tudor spune că nu este supărat pe șeful său: „În urmă cu doi ani am propus Consiliului Local spre aprobare această investiție, și acum avem gata proiectul. Nu sunt deranjat că Romanescu se laudă cu acest proiect (nu îl consider plagiat). Era momentul să înțeleagă ce important este patrimoniul local și istoria locală. Sper să realizeze ceva și pentru monumentul de la Podul Jiului, am propus și aprobat în Consiliul Local. Este momentul să facem ceva concret pentru promovarea orașului (gardul cimitirului nu a avut efectul scontat)”.
Mai repede decât modernizarea parcului „Tudor Vladimireascu”, vor fi gata lucrările de reabilitare a locurilor de joacă din oraș: „Continuăm acțiunile de reamenajare a spațiilor de joacă din Târgu Jiu. Așa cum am promis încă de anul trecut, toate spațiile vor fi acoperite cu un covor sintetic care nu numai că este mult mai potrivit pentru copii, dar poate fi și mult mai ușor curățat și dezinfectat. Vorbim de folosirea unui material geotextil care permite ca apa să se scurgă foarte repede și nici nu lasă vegetația să se dezvolte. Pregătim orașul mai ales pentru perioada în care restricțiile se vor ridica și cei mici se vor putea juca, din nou, în aceste spații. Această investiție ne va permite să întreținem mult mai ușor locurile de joacă și să le dezinfectăm pentru siguranța copiilor”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Politica