vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcenii mai au de așteptat până să fie testați în timp real: Aparatul a ajuns, dar nu cu toate componentele

Componente ale aparatului de testare COVID-19 în timp real au început să ajungă la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, pe rând. Anunțul a fost făcut de Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean. Totuși, se pare că vâlcenii vor mai avea de așteptat până ce aparatul va fi pus în funcțiune.
„După ședința de Consiliu Județean, am primit o veste foarte bună. Au început să sosească acele componente ale aparatului de testare în timp real. A venit aparatul, a mai venit o componentă și în zilele următoare sunt așteptate și restul componentelor. Este o veste bună pentru mine și pentru vâlceni. Inițial, eu am propus și consilierii județeni au aprobat, toată suma pentru acest aparat. Ulterior ședinței în care noi am aprobat toți banii, am primit o adresă de la Prefectură îm care ni se spunea că alocă și Guvernul bani. Am mai aprobat o hotărâre de consiliu, prin care cu bani de la Consiliul Județean și de la Guvern, acest aparat a putut fi achiziționat. Din păcate procedura a durat. Din păcate va dura și instalarea, dar sper ca în cel mai scurt timp să putem efectua teste aici. Licitația a fost organizată de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Efortul Consiliului Județean pentru acest aparat a fost unul important. Resursele pentru spital nu s-au oprit și nu se vor opri aici. Suntem prezenți alături de oameni în această luptă pe care cadrele medicale o duc”, a transmis președintele Consiliului Județean Vâlcea.
Potrivit gazetavâlceană.ro, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce au fost alocate fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi CJ Vâlcea pentru aparatul de testare, s-a mai primit şi o sponsorizare de 1,5 milioane lei de la Hidroelectrica SA. Cu aceşti bani au fost achiziţionate următoarele: stație de apă distilată pentru secția Dializă (valoare 296.310 lei); 6 aparate EKG (valoare 56.906 lei); 20 termometre non-contact (6.664 lei). De asemenea, au fost comandate şi urmează să intre în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în aproximativ 14 zile, 10 paturi pentru terapie intensivă, 10 monitoare pentru funcţii vitale, 10 defibrilatoare şi 2 video-laringoscoape.
La sfârșitul săptămânii trecute, în judeţul Vâlcea se înregistra primul caz de recidivă. Una din primele paciente pozitive din Vâlcea, care ulterior a fost externată din spital, a ajuns din nou pe mâna medicilor după ce s-a simţit rău şi i s-a făcut iar testul. Conform comunicatului oficial al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, cazul de recădere se află printre cele 13 cazuri de la nivelul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Politica