sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Aparatură medicală nouă pentru secția de ATI a Spitalului Județean Mehedinți

Un nou lot de aparatura medicală, în valoare totală de peste trei milioane lei, a ajuns vineri seară, 1 mai, la Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Achiziția a fost făcută de Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a Ambulatoriului de Specialitate din cadrul spitalului.

Noul lot de aparatură constă în 10 paturi speciale pentru anestezie și terapie intensivă și 5 stații injectomate monitoare funcții vitale cu troliu. Acestea sunt necesare în lupta împotriva coranavirusului, dar vor îmbunătăți și modul de investigare și tratare a pacienților cu boli pulmonare.

„Ca urmare a înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, am considerat că trebuie să profităm de proiectele implementate pe fonduri europene și să urgentăm achiziționarea de aparatură medicală de strictă necesitate, dar și echipamente performante indispensabile în actualul context.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sănătatea mehedințenilor este prioritatea absolută a mandatului meu, drept dovadă realizăm cele mai mari investiții pe fonduri europene în sistemul medical al județului din ultimii ani, Consiliul Județean Mehedinți devenind promotor la nivel național în acest domeniu.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

spot_img
spot_img

Politica