marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Claudia Bobocea: „Fiecare dintre noi are nevoie de susținere pentru ca visul olimpic să rămână activ!”

Claudia Bobocea (27 ani) este una dintre sportivele românce ocrotite de șansă în această perioadă când pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume. Aflată în Portugalia, la Monte Gordo, atleta se pregătește în condiții aproape normale și așteaptă cu nerăbdare ridicarea restricțiilor.
Până atunci, între două antrenamente, Claudia a acordat un interviu pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Ce face Claudia Bobocea în această perioadă?
Este o perioadă dificilă pentru toți! Îmi desfășor antrenamentele conform indicațiilor autorităților, iar în rest încerc să îmi ocup timpul liber în casă prin diverse activități: citesc, colorez, urmăresc documentare pe internet, gătesc.

Cât de tare te afectează faptul că nu poti participa la competiții ?
Având în vedere faptul că nu au fost anulate toate competițiile din acest an – unele dintre ele sunt amânate pentru luna septembrie – am o mică speranță că ne vom revedea la linia de start în acest sezon de aer liber. Lipsa competițiilor în această perioadă o iau ca pe un bonus pentru perioada de pregătire. Consider că este o perioadă mai lungă de acumulare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum privești amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
Aceasta amânare o putem considera chiar o oportunitate pentru a ne prezenta în cele mai bune condiții, în cazul în care vom beneficia de o altfel de atenție din partea celor implicați în mod direct. Consider că nu doar sportivul trebuie să își dorească obținerea unei perfomanțe deosebite la un astfel de evenimet, ci și colectivele tehnice: clubul, federația și Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
Având în vedere conjunctura actuală, decizia Comitetului Internațional Olimpic este una justă. În ceea ce mă privește, voi avea parte de un an 2021 cu trei obiective majore: Europene și Mondiale de sală și Jocurile Olimpice.

Care este cea mai mare dorință a ta pentru acest an?
Să nu tragem cortina performanței! Ne aflăm într-un amalgam al existenței, dar asta nu ne face dispăruți! Continuarea activității de performanță este redusă, dar nu inexistentă. Tocmai de aceea, susținerea sportivilor este indispensabilă. Mai mult ca oricând, fiecare dintre noi are nevoie de susținere pentru ca visul olimpic să rămână activ. Să trecem cu bine peste această nebuie creată la nivel global și să ne reîntoarcem sănătoși la activitățile normale.

Dar cea mai mare temere?
Prelungirea acestei restricții. Asta ar duce la un haos economic, social, pentru unii chiar financiar, deoarece oamenii sunt într-o continuă interdependență.

Care este obiectivul tău pentru 2021?
Obiectivul este accederea în finala olimpică, cu toate ca îmi doresc mai mult. Și cred că se poate mai mult, dar nu fără suportul necesar unei asemenea provocări.

sursa: fra.ro

Politica