sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Piața Zahana din Slatina a fost închisă pentru o zi, din cauza nerespectării măsurilor de distanțare socială

La începutul acestei săptămâni, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a făcut mai multe controale în piețele din Oltenia. Printre piețele verificate a fost și Piața Zahana, din Slatina, care a fost închisă pe parcursul zilei de luni, iar administrația a primit o amendă de 10.000 de lei.
Amenda primită și închiderea temporară a pieței au fost rezultatul nerespectării măsurilor de distanțare socială impuse în această perioadă, în asfel de spații.
Verificările în pieţele mari din regiunea Olteniei, printre care și piața din Slatina, au fost efectuate de echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud – Vest Oltenia, sub coordonarea lui Eduard Cozminschi, preşedintele ANPC, și Paul Anghel, director general.
„(…) În urma verificărilor, s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a pieţei din Slatina, operatorului economic care o are în administrare fiindu-i aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare 3 din 2020 (nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi). ANPC va continua campania de verificări şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei”, se arată într-un comunicat remis de ANPC.
Piața Zahana a fost redeschisă marți, la ora 11:00, scrie Evenimentul de Olt.
 „Am avut de îndeplinit niște nereguli constatate în timpul controlului, până astăzi (marți – n.r.). Am mai avut de refăcut unele marcaje, intrarea și ieșirea să fie făcute separat, să nu mai avem ieșirea din piață pe aceeași ușă cu intrarea. Acum se intră dinspre Aleea Macului și parcarea mare, cumpărătorii și comercianții circulă pe rânduri, printre mese, și se iese prin zona de vânzare a cartofilor. Avem opt oameni în piață, care îi direcționează pe cetățeni, să păstreze distanța corespunzătoare. Oamenii înțeleg puțin mai greu, știți cum sunt unii cumpărători, dar sper să facem față în continuare. În privința dezinfectanților, avem la toate cele patru intrări din piață, la fel ca și în celelalte piețe din Slatina, însă cei care au fost în control s-au dus la fântâna unde comercianții spală legumele pe care le au la vânzare, iar acolo avem doar săpun lichid pentru a se spăla pe mâini. Undeva la ora 11:00 a fost redeschisă”, a declarat Mariana Vișan, administratorul pieței.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica