miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu de vegetație pe o insulă în apropierea podului de peste Olt

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit, luni seară, pe o insulă de pe râul Olt. Flăcările s-au extins pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați. Cauza izbucnirii incendiului este însă necunoscută.

Pompierii din Slatina au intervenit pentru a stinge incendiul, dar din cauza accesului limitat, acțiunea a avut un grad de dificultate ridicat. În cele din urmă, aceștia au reușit să stingă focul, după aproximativ o oră de intervenție, scrie Evenimentul de Olt.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu autospecială de stingere cu apă și spumă, au intervenit în localitatea Salcia, pe malul râului Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și păpuriș. Având în vedere zona greu accesibilă, care nu permitea accesul cu autospeciala în zona în care se manifesta incendiul, pompierii au acționat cu mijloace individuale de intervenție. În urma incendiului, au ars aproximativ 5.000 de metri pătrați de vegetație uscată și păpuriș, fără să producă alte pagube”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Flăcările au distrus și cuiburile păsărilor din zonă, dar și habitatul altor viețuitoare.

Sursa foto: Evenimentul de Olt

Politica