duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Trei tinere gorjence, victime ale violenței domestice în weekend

Trei tinere din județul Gorj au fost nevoite să apeleze la ajutorul polițiștilor. Se pare că fiecare dintre acestea a trecut printr-o situație similară, fiind victime ale violenței domestice. Evenimentele s-au petrecut în locuri diferite, dar deznodământul a fost același în toate cazurile: ordin de protecție.
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de către o femeie, de 31 de ani, din municipiul Târgu Jiu, cu privire la faptul că ar fi avut un conflict cu soțul său: „Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că bărbatul, de 41 de ani, din municipiul Târgu Jiu, pe fondul unui conflict spontan, ar fi exercitat acte de violență asupra soției sale, aceasta deplasându-se la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au comunicat polițiștii gorjeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie. Polițiștii au întocmit formular de evaluare a riscului și a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat.
Al doilea caz a fost al unei fete în vârstă de 19 ani, din comuna Schela, care a semnalat faptul că tatăl său a făcut scandal în locuință: „Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat, de 51 de ani, din comuna Schela, pe fondul consumului de alcool, ar fi adus amenințări soției sale, de 49 de ani, precum și fiului și fiicei sale, de 21 și 19 ani, distrugând mai multe bunuri ale locuinței. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie. Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile față de agresor, fiindu-i interzis să se apropie la mai puțin de 50 de metri de persoanele vătămate și de locul de domiciliu al acestora”, se arată în comunicatul IPJ Gorj.
Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost și ei sesizaţi prin apelul 112 de către o tânără, de 28 de ani, din orașul Rovinari, cu privire la faptul că în timp ce se afla la domiciliu a avut un conflict cu concubinul său. Potrivit oamenilor legii, un bărbat, de 45 de ani, pe fondul unui conflict spontan, ar fi exercitat amenințări și acte de violență asupra concubinei sale.
„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de violenţă în familie și amenințare. De asemenea, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioada de 5 zile, față de bărbat”, transmite Poliția.

spot_img
spot_img

Politica