vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul Național de Evaluare și Examinare va posta baremele pentru testele de antrenament

Centrul Național de Evaluare și Examinare va posta baremele pentru testele de antrenament pentru pregătirea pentru examenele naționale vineri, la ora 12.

Pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ Ministerul Educației a publicat un prim set de teste de antrenament ( modele) pentru elevii care vor susține examenele naționale. Modele de teste sunt realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare și respectă modelul subiectului de examen.

Marin Șută, directorul CNEE, spune că testele de antrenament cuprind materia predată până la 11 martie, când școlile au fost închise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primele 5 teste de antrenament, pe care elevii din clasele a VIII-a și a XII-a le-au avut în această săptămână pentru fiecare materie de examen, au dificultate medie și sunt menite să-i sprijine pe elevii care se pregătesc de examenele naționale.

”Testele sunt un sprijin pentru elevi. Dificultatea testelor nu e foarte mare, nici măcar poate medie, tocmai pentru ca elevii să le abordeze. Să fie mai mult de exercițiu, și nu neapărat de verificare a stadiului în care sunt pentru examen”, a mai spus Marin Șuță.

Baremele sunt publicate tot pe site-ul Centrului de Examinare și Evaluare, acolo sunt se găsesc și testele de antrenament.



Politica